Vill du hänga med på vår spännande resa: ”Tillsammans ska vi bli Sveriges mest hållbara företag”? Just nu söker vi en distributionselektriker som ska arbeta med drift och underhåll av Karlskogas elnät. Det övergripande uppdraget för rollen är att säkerställa eldistributionen till företagets kunder. Detta innebär att du som distributionselektriker tillsammans med övriga delar av verksamheten genomför det som krävs för att distributionen till kund alltid fungerar utan avbrott, både nu och i framtiden. Är det kanske du som är vår nästa medarbetare?

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som distributionselektriker ingår du i en mycket kompetent och erfaren arbetsgrupp bestående av 17 personer som huvudsakligen arbetar med drift och underhåll av det koncessionspliktiga elnät som ägs av företaget. Vårt ledningsnät har spänningsnivå mellan 0,4-40 kV.

Exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområden:

- Huvuduppgift är att arbeta med förstärkning och underhåll av elnätet både i tätort och på landsbygd
- Utföra arbeten som en del i ett arbetsflöde i underhållssystem samt ta egna initiativ för arbeten som bör ske därutöver
- Vara behjälplig vid eventuella röjningsarbeten
- Vara behjälplig med övrigt underhåll av befintligt nät samt utbyggnad av elnätet
- Delta vid planering av arbeten
- Dokumentation

Vi har ett stort fokus i verksamheten på säkert utförande av arbete i alla lägen – vi följer alltid ESA.

Efter en upplärningsperiod kommer du att ingå i beredskapsstyrkan för elnätet vilket innebär beredskapstjänst var femte eller sjätte vecka.

Vem är du?

Vi söker dig med en grundläggande elkraftsutbildning på gymnasienivå eller liknande el-utbildning. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet som distributionselektriker och/eller auktorisation A eller AL. Det är också en fördel om du har utbildning inom ESA, EBR, Heta arbeten, Arbete på väg. stolpklättring och motorsågskörkort. B-körkort är ett krav och det är meriterande om du har BE-körkort.

Av elsäkerhetsskäl krävs att du har en god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på svenska.

Som person är du ansvarstagande, du har en god samarbetsförmåga, är lättlärd och noggrann. För oss är det också viktigt att du har en god servicekänsla och bidrar till ett gott samarbete och arbetsglädje i gruppen.

Det här är vi

Tillsammans ska vi bli Sveriges mest hållbara företag. Så lyder vår vision. Vi är det lokala energibolaget i Karlskoga med omkring 200 medarbetare – och vi spänner bågen högt. Vårt engagemang omfattar mer än att leverera energi till kommuninvånarna - vi brinner för att utveckla orten på många plan. Vi är en förenande kraft för en trygg vardag, fritid och framtid.

Genom att hela tiden utveckla våra cirkulära affärer vill vi vara motorn som gör det möjligt för fler att leva hållbart. Våra verksamhetsområden är värme, el, ånga, biogas, biogödsel, vatten och avlopp, renhållning, återvinning, stadsnät och småskalig vattenkraft.

Karlskoga Energi & Miljö ägs av Karlskoga kommun och omsätter cirka en miljard kr per år.

Mer information och ansökan

Tjänsten är tillsvidare med sex månaders provanställning och tillträde sker efter överenskommelse. Du utgår från vår arbetsplats på Bregårdsgatan i Karlskoga.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta vår elnätschef Jimmy Lundberg via e-post jimmy.lundberg@karlskogaenergi.se.

Urval sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan till oss!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlskoga
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2023/16
Facklig företrädare
  • Jonas Berg, Vision , 076-8195666
  • Mikael Håkans, Seko, 0586-750270
Publicerat 2023-05-08
Sista ansökningsdag 2023-05-29

Tillbaka till lediga jobb